AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & BelgiŽ

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  

Carbo plus

ē CO2 uit het stopcontact
ē voor aquaria tot 500 liter
(bij lage KH-waarden)
ē maar 2-22,5 Watt verbruik
ē laagvoltspanning
ē 4 jaar garantie

Innoverende technologie en absoluut eenvoudige bediening zijn kenmerkend voor de nieuwe Carbo plus. Goed te zien en praktisch:
De LED-signalen van de Carbo plus. Elk streepje geeft exact 10 % aan.

Met de draaiknop bepaalt u eenvoudig de CO2 produktie.

Deze is altijd constant, ook wanneer u de Carbo sandwich verwisseld hebt. 

Hier ligt nog een voordeel van de Carbo plus, omdat bij drukgas systemen de gasdruk in de CO2 fles varieert, aangezien deze afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en de vuldruk.

Eenvoudigweg de stekker in het stopcontact steken en de regelbare Carbo plus verzorgt uw waterplanten met de voor hun groei noodzakelijke koolstof- dioxide.

Daarbij wordt de KH gereduceerd tot een ideale waarde van ca. 3.
Zuinig in gebruik:  Bij een 240 liter aquarium, met gemiddelde karbonaat hardheid, bij 24-uurs bedrijf en maximale werking gaat een koolstofplaat 6-8 weken mee.
  Bij normaal gebruik enkel overdag en aangepaste dosering (1 LED-streep = 10%) beduidend langer - oplopend tot wel 4 a 5 maanden. Als u de kosten berekent incl. de reiskosten om een CO2 fles te laten vullen, dan zult u zien dat u met de Carbo plus duidelijk beter uit bent.

Een korte vergelijking:

  Carbo plus CO2 fles
Apparaat: CO2-sandwich en regelapparatuur zonder gasfles gasfles met toebehoren zoals manometer, bellenteller, CO2-reactor, terugslagventiel, enz.
Navullen: zeer eenvoudig verwisselen van de koolstofplaat bewerkelijk navul proces met wegbrengen en ophalen 
Installeren: snelle montage en in gebruikname installatie, afdichten en opnieuw instellen
Voorraad: voorraad geen probleem geen voorraad mogelijk
Opbrengst constante: altijd constante opbrengst met digitale produktie uitlezing wisselende CO2-toevoer bij wisselende temperatuur en druk
Overig: Ongevaarlijk, 

ook bij kinderen

gevaar in slaapvertrek, mag niet in kinderhanden
De Carbo-sandwich wordt heel eenvoudig in het aquarium gehangen en produceert daar koolstofdioxide. Ideaal  is een plaats op de bodem liggend of staand.

Koolstofdioxide door Elektrolyse

Oude rotten in de aquaristiek weten, dat aquarium planten alleen goed groeien, wanneer zij met alle plantenvoedingsstoffen verzorgt worden. De veruit belangrijkste hiervan is koolstofdioxide (CO2), welke in onze aquaria nu juist het vaakst ontbreekt. Waterplanten produceren uit licht, water en CO2 suikers en geven daarbij zuurstof af. 

Dit proces, de eerste voorwaarde voor al het leven op deze planeet, noemt men fotosynthese. Om in beplante aquaria de waterplanten goed te laten groeien en de vissen van voldoende zuurstof te voorzien, moet normaliter koolstofdioxide toegevoerd worden.

Traditioneel:
Gasflessen
De tot op heden gebruikelijke methode bestaat uit een systeem hetwelk is opgebouwd uit CO
2 fles, drukregelaar, manometer en naaldventiel. Zo heel eenvoudig is deze manier van CO2 bemesting echter niet, want afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vuldruk in de fles, schommelen de arbeidsdruk en daarmee de CO2 toevoer. Omdat koolstofdioxide de pH-waarde (zuurgraad van het water) beÔnvloedt, is deze maar moeilijk constant te houden. Is de fles leeg, dan moet zij opnieuw gevuld worden. Soms kan dit bij een aquarium speciaalzaak maar vaak moet de fles opgestuurd worden. Na elke nieuwe vulling moet de installatie opnieuw ingesteld worden. 
Dit toch wel bewerkelijke systeem is door onze eigen revolutionaire ontwikkeling ingehaald.

Nieuw: De Carbo plus
De nieuw ontwikkelde Carbo plus is een apparaat, dat met recht het predikaat "toekomstgericht" (zie oorkonde innovatieprijs van het duitse bedrijfsleven) verdient. De Carbo plus bestaat uit een regelbaar stuurapparaat en een Carbo-sandwich, welke in het aquarium bevestigd wordt. De bediening is zeer eenvoudig, de stekker van het stuurapparaat wordt in het stopcontact gestoken en de Carbo-sandwich wordt in het aquarium gehangen - klaar. Via het proces van elektrolyse (zie tekening) komt koolstofdioxide uit de koolstofplaat vrij.
Met de draaiknop kan dan eenvoudig en - door laagvoltspanning - veilig het juiste CO
2 gehalte in het aquarium ingesteld worden. Bij een 240 liter aquarium en een gemiddelde karbonaat hardheid is een koolstofplaat bij 24-uurs gebruik voldoende voor ca. 8 weken. 

Het is echter weinig zinvol om de installatie 24 uur in bedrijf te houden, aangezien de planten 's nachts geen CO2 opnemen. Een koppeling aan de schakeltijd van de verlichting wordt aanbevolen. Op deze wijze wordt de werkingsduur van de koolstofplaat verlengt tot ca. 4 a 5 maanden. 

Enorm Bereik
Tests en ervaringen van klanten hebben aangetoond, dat de Carbo plus zelfs bij aquaria van 500 liter voor een CO
2-verzadiging kan zorgen. Dat ligt aan een verdere positieve eigenschap van het apparaat, namelijk de KH-reduktie. De Carbo plus reduceert de karbonaat hardheid tot op een waarde van 2-3, en bij lage KH waarden is minder CO2 nodig om tot een voldoende verzadigingsgraad te komen. Dit effect is met name voor die aquarianen interessant, die vissen en planten uit zachtwater-gebieden houden.

Oplossing: De Carbo plus is de ideale oplossing voor aquarianen, die niet direct de gereedschapskist in het aquarium meubel hebben staan en een technisch geniale maar eenvoudige oplossing prefereren. De Carbo plus kan ingezet worden bij aquaria van maximaal 500 liter inhoud. De prijs-opbrengst verhouding is zeer goed, want naast de gunstige aanschafprijs en verbruikskosten spaart u zich de reiskosten en de tijd voor het navullen van een CO2 fles. Verder krijgt u een garantietermijn van maar liefst 4 jaar. 

Wirkungsprinzip
Door elektrolyse wordt water gesplitst in waterstof en zuurstof. De waterstof stijgt op en de zuurstof verbindt zich met de koolstof uit de koolstofplaat tot koolstofdioxide, die voor het grootste deel direct vrijkomt in het water. Zo eenvoudig is het verwisselen van de koolstofplaat! U opent simpelweg de roestvaststalen klemmen en verwijdert de verbruikte koolstofplaat.

Een kleine tip: de koolstofplaat wordt van boven naar onderen verbruikt. Als u tegen het einde van de verbruiksduur de plaat (voorzichtig) omdraait, verlengt u daarmee de werkingsduur en bespaart u dus geld.Top

© 1998-2004 AquaHollandģ
Algemene voorwaarden
design & maintenance by DesignForceģ