AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & Belgiė

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  

Aquarium Controller systeem algemeen - WWW.AQUATRONICA.COM
Het Aquarium Controller Systeem van Aquatronica is een eenvoudig te gebruiken electronisch systeem waarmee alle electrische apparaten in een zoet- of zeewater aqaurium aangestuurd kunnen worden alsmede de uitlezing en controle van vele chemische waarden.
Het kent o.a. de volgende functies:
Aansturing van 1 of meerdere aquaria in een netwerk (tot 10 Power Units) --- Handmatige ingreep op alle stopcontacten mogelijk --- Multitimer op elk stopcontact te gebruiken (16-160 programmas) --- Golfeffecten --- Getijdeneffecten --- Zomerfunctie --- Black-out functie --- Akoestische en visuele alarmen --- Elektronische agenda --- Uitlezing en controle van o.a. temperatuur, waterniveau, pH, Redox, Geleidbaarheid, Densiteit, dimmen van verlichting --- automatische herkenning aangesloten systemen (plug & play) --- aansluiting op PC --- Grafische weergave van grafieken --- Upgraden van systeem gratis via internet.
.
 
Aquatronica Multitester - binnenkort leverbaar - 1217
De Multitester is een los apparaat waarmee alle belangrijkste functies in een aquarium gemeten en uitgelezen kunnen worden ( temperatuur, pH, Redox, geleidbaarheid zoetwater, densiteit zeewater, waterniveau). Het dient dus niet voor de aansturing. Met de nieuwe Multitester kunnen alle metingen (2 tegelijkertijd) zichtbaar gemaakt worden en er behoeft dus niet voor elke meetwaarde een apart apparaat aangeschaft te worden.
De Multitester maakt gebruik van dezelfde componenten als het Aquatronica Controller Systeem - sluit de gewenste interface en electrode aan en u kunt de meetwaarden aflezen op het display.
.
 
Aquarium Controller incl. temperatuur sensor - ACQ-001
UNIEK: NEDERLANDSTALIG DISPLAY EN GEBRUIKSAANWIJZING.
De aquarium controller wordt geleverd tesamen met een temperatuur sensor.
De basis componenten die benodigd zijn bestaan uit de controller (incl. temperatuur sensor) en 1 vermogenseenheid (power unit).
Met dit basissysteem kunnen 6 stopcontacten en 6 chemische waarden gecontroleerd en uitgelezen worden, alsmede temperatuur en waterniveau. De controller is makkelijk te bedienen en klein van afmeting.
 
Temperatuur sensor - ACQ-001S
De temperatuursensor maakt de constante meting van de watertemperatuur mogelijk: de sensor is waterdicht en kan zonder problemen in het water gedompeld worden.
De door de temperatuursensor gemeten waarde kan met de hand door de stuurcentrale (controller) gecompenseerd en geijkt worden.
De sensor moet aangesloten worden op de vermogenseenheid (power unit) of op de speciale Temperatuur & Niveau interface met behulp van de connector.
 
Vermogenseenheid (Power Unit) - ACQ-012
De vermogenseenheid is leverbaar in meerdere uitvoeringewn voor alle landen ter wereld. De in Nederland gebruikte versie bevat 6 stopcontacten voor o.a. pompen, verwarming, koeling, verlichting, etc. Verder 6 USB poorten voor aansluiting van interfaces voor meting en controle van chemische waarden zoals pH, Redox, geleidbaarheid zoetwater en densiteit zeewater. Andere meetwaarden zoals Calcium zijn in voorbereiding. In het midden wordt de Controller aangesloten alsmede 1 of 2 temperatuur en-of niveausensoren. Ook bevindt zich hier de centrale knop die alle stopcontacten handmatig bedient.
 
pH interface incl. USB kabel - ACQ-210-PH
De pH-interface maakt het mogelijk om de pH-waarde (zuurgraad) in het aquarium te meten en te controleren, door eenvoudig een pH-electrode van Aquatronica aan te sluiten.
Het Aquatronica systeem werkt via de "plug & play" methode.
 
pH electrode - ACQ-310-PH
De pH-electrode maakt het mogelijk om door continue onderdompeling de pH-waarde in het aquarium te meten. De electrode moet op het Aquarium Controller Systeem aangesloten worden middels de speciale interface (ACQ-210-PH).
Dankzij de werkingsfilosofie van de Controller is het mogelijk om meer electroden en interfaces gelijktijdig op hetzelfde systeem aan te sluiten.
Meetveld: van 0 tot 14 pH - Meetresolutie: 0,01 pH - Hysteresis: in te stellen door gebruiker - Instelbare programma s: max. 20 -
Alarmen: akoestisch en visueel met door gebruiker in te stellen drempels - IJking: halfautomatisch op 2 punten -
Materiaal: kunststof electrode met dubbele verbinding van glas.
.
 
Redox interface incl. USB kabel - ACQ-210-RX
De Redox-interface maakt het mogelijk om de ORP-waarde (potentiƫle oxideafname) in het aquarium te meten en te controleren, door een redox-electrode van Aquatronica aan te sluiten.
Het Aquatronica systeem werkt via de "plug & play" methode.
 
Redox (ORP) electrode - ACQ-310-RX
De Redox-electrode (ORP) maakt het mogelijk om door continue onderdompeling de ORP-waarde in het aquarium te meten. De electrode moet op het Aquarium Controller Systeem aangesloten worden middels de speciale interface (ACQ-210-RX).
Het is bovendien mogelijk om meer electroden en interfaces gelijktijdig op hetzelfde systeem aan te sluiten.
Meetveld: van -300mV tot 600 mV - Meetresolutie: 1 mV - Hysteresis: in te stellen door gebruiker - Instelbare programma s: max. 20 -
Alarmen: akoestisch en visueel met door gebruiker in te stellen drempels - IJking: halfautomatisch op 1 punt -
Materiaal: kunststof electrode met dubbele verbinding van glas.
.
 
Geleidbaarheid interface incl. USB kabel - ACQ-210-MS
Via deze interface kan de geleidbaarheid van het water in zoetwater aquaria gemeten en gecontroleerd worden middels aansluiting van een EC-electrode (Electro Conductivity) van Aquatronica. Het systeem herkent de nieuwe aansluiting via het zgn. "plug and play".
 
Geleidbaarheid electrode (zoetwater) - ACQ-310-MS
Deze EC-electrode (Electro Conductivity) maakt het mogelijk om door continue onderdompeling de geleidbaarheid in een zoetwater aquarium te meten. De electrode moet op het Aquarium Controller Systeem aangesloten worden middels de speciale interface (ACQ-210-MS).
Dankzij de werkingsfilosofie van de Controller is het mogelijk om meer electroden en interfaces gelijktijdig op hetzelfde systeem aan te sluiten.
Meetveld: van 0 tot 10.000 uS - Meetresolutie: 10 uS - Hysteresis: in te stellen door gebruiker - Instelbare programma s: max. 20 -
Alarmen: akoestisch en visueel met door gebruiker in te stellen drempels - IJking: halfautomatisch op 1 punt -
Materiaal: kunststof electrode met 2 ringen.
.
 
Densiteit interface incl. USB kabel - ACQ-210-D
Via deze interface kan de densiteit van het water in zeewater aquaria gemeten en gecontroleerd worden middels aansluiting van een EC-electrode (Electro Conductivity) van Aquatronica. Het systeem herkent de nieuwe aansluiting via het zgn. "plug and play".
 
Densiteit electrode (zeewater) - ACQ-310-D
Deze EC-electrode (Electro Conductivity) maakt het mogelijk om door continue onderdompeling de densiteit in een zeewateraquarium te meten. De electrode moet op het Aquarium Controller Systeem aangesloten worden middels de speciale interface (ACQ-210-D).
Dankzij de werkingsfilosofie van de Controller is het mogelijk om meer electroden en interfaces gelijktijdig op hetzelfde systeem aan te sluiten.
Meetveld: van 0 tot 100 mS - Meetresolutie: 0,1 mS - Hysteresis: in te stellen door gebruiker - Instelbare programma s: max. 20 -
Alarmen: akoestisch en visueel met door gebruiker in te stellen drempels - IJking: halfautomatisch op 1 punt -
Materiaal: kunststof electrode met 4 ringen.
.
 
Temperatuur + Niveau interface incl. USB kabel - ACQ-210-TL
Via deze interface kunnen bijkomende sensoren voor temperatuur en niveau regeling op het systeem aangesloten worden. Het systeem herkent de nieuwe aansluiting via het zgn. "plug and play".
 
PC interface - ACQ-220
De PC interface maakt het mogelijk het "Aquarium Controller" systeem aan te sluiten op een PC of laptop voor het downloaden van gegevens, het instellen van settings en het bijwerken van de software.
De interface is uitgerust met een BUS-kabel voor aansluiting op het systeem en met een RS232-aansluiting kabel voor aansluiting op de PC.
Nieuwe of gewijzigde software kan gratis gedownload worden via de website van Aquatronica.
 
PC USB converter - ACQ-221
Indien u een PC zonder serie-uitgang heeft, kunt u de RS232-USB-adapter aansluiten op de PC-interface (ACQ-220) en het Aquarium Controller Systeem via de USB-aansluitingen op een PC aansluiten.
De kit bevat: een adapterkabel en de installatie software.
 
Actieve HUB - ACQ-215
Leverbaar najaar 2006.
De actieve HUB biedt de mogelijkheid extra verbruikers op het systeem aan te sluiten als alle aansluitingen op de vermogeneenheid verbruikt zijn. De HUB bevat 6 USB-poorten en een aansluiting voor electriciteitsvoorziening.
Universele netaansluitng wordt meegeleverd.
 
Ethernet module - ACQ-225
Leverbaar najaar 2006.
De ethernet module biedt de mogelijkheid om via Internet of een LAN-verbinding met het controller systeem te communiceren.
De gebruiker kan het systeem op 2 manieren bewaken:
1: door een verbinding via het internet via een browser
2: via een LAN-netwerk.
In beide gevallen kunnen de belangrijkste waarden gecontroleerd en gewijzigd worden. Tevens kan een E-mail alarmberichten systeem geactiveerd worden. Hiermee wordt een E-mail verzonden naar een door u opgegeven adres in geval er een storing optreedt.
.
 
GSM module - ACQ-240
Leverbaar najaar 2006.
De GSM module biedt de mogelijkheid om via afstandsverbinding te communiceren met een mobiele telefoon.
In de module dient een SIM-kaart (niet meegeleverd) van een telefoon aanbieder gestoken te worden. Op deze wijze kan een veelheid aan gegevens omtrent uw aquarium geraadpleegd worden, zoals:
= informatie omtrent evt. alarm meldingen
= berichten omtrent evt. stroomuitval en de tijd die dit geduurd heeft
= opvragen van een lijst van chemische waarden van het aquarium
= verzenden en ontvangen van SMS berichten zoals bij een normale mobiele telefoon.
De firmware in de GSM module kan steeds online geactualiseerd worden.
.
 
doseerpomp - ACQ-450
Leverbaar najaar 2006.
De doseerpompen van Aquatronica verzorgen automatisch de dosering van supplementen aan uw aquarium. De 3 peristaltische pompen werken onafhankelijk van elkaar (min. 1 ml.). Verschillende doseermogelijkheden:
= Enkele dosering van gewenste hoeveelheid vloeistof op een door u gekozen tijd en dag
= Meervoudige dosering: herhaling van toegevoegde dosis met ingestelde intervallen (uren -dagen)
= wekelijkse dosering: doseert op ingestelde dagen van de week
= duur dosering: doseert onafgebroken over een ingestelde periode
Aquatronica doseerpompen doseren tevens vloeistoffen op basis van de data die de aangesloten electroden verschaffen. Deze innovatieve functie biedt de mogelijkheid automatisch in te laten grijpen in het biologisch evenwicht van het aquarium.
Ook zijn er 3 optionele aansluitingen om in de toekomst roer/mix systemen aan te sluiten waarmee half vloeibare substanties toegevoegd kunnen worden (die zich anders op de bodem zouden afzetten).
 
Dimcomputer - 1221
Leverbaar najaar 2009
 
Niveau regelaar - ACQ-300
De niveausensor maakt het mogelijk het waterniveau in om het even welke bak te controleren.
De sensor is met name geschikt voor de controle van het waterniveau in de externe filters en verstrekt in dit geval de mogelijkheid het water automatisch bij te vullen.
De sensor moet aangesloten worden op de vermogenseenheid (power unit) of op de speciale interface (ACQ-210-TL), met behulp van de connector.
 
Electrode houder - ACQ-420
Met de electrode houder kunnen alle typen electroden in het aquarium of externe filter worden opgehangen. In tegenstelling tot zuignappen verschaft dit ook op langere termijn een betrouwbaar ophangsysteem.
 
USB M-M kabel 2 mtr. (mannetje-mannetje) - ACQ-402
Verlengkabel voor aansluiting tussen accessoires van Aquatronica.
Type aansluiting mannetje-mannetje.
Lengte 2 meter.
 
USB M-V kabel 2 mtr. (mannetje-vrouwtje) - ACQ-403
Verlengkabel voor aansluiting tussen accessoires van Aquatronica.
Type aansluiting mannetje-vrouwje.
Lengte 2 meter - desgewenst kunnen enkele kabels op elkaar aangesloten worden om de kabel te verlengen.
 
pH 4 calibratievloeistof ( 3 zakjes a 25ml) - ACQ-410-PH4
De IJkoplossing pH4 maakt het mogelijk de pH-electrode op correcte wijze te ijken.
De pH4-oplossing is bijzonder geschikt voor de pH-ijking van electroden die in zoetwater gebruikt worden.
De verpakking bevat 3 wegwerpzakjes van 25ml.
 
pH 7 calibratievloeistof ( 3 zakjes a 25ml) - ACQ-410-PH7
De IJkoplossing pH7 maakt het mogelijk de pH-electrode op correcte wijze te ijken.
De pH7-oplossing is bijzonder geschikt voor de pH-ijking van electroden die zowel in zoetwater en zeewater aquaria gebruikt worden.
De verpakking bevat 3 wegwerpzakjes van 25ml.
 
pH 10 calibratievloeistof ( 3 zakjes a 25ml) - ACQ-410-PH10
De IJkoplossing pH10 maakt het mogelijk de pH-electrode op correcte wijze te ijken.
De pH10-oplossing is bijzonder geschikt voor de pH-ijking van electroden die in zeewater gebruikt worden.
De verpakking bevat 3 wegwerpzakjes van 25ml.
 
Calibratievloeistof 1,4mS (geleidbaarheid zoetwater) - ACQ-410-MS
De IJkoplossing 1,4 mS maakt het mogelijk de EC-electrode voor zoetwater op correcte wijze te ijken.
De 1,4 mS-oplossing is bijzonder geschikt voor de ijking van electroden van geleidbaarheid die in zoetwater aquaria gebruikt worden.
De verpakking bevat 3 wegwerpzakjes van 25ml.
 
Calibratievloeistof 52mS - fles (densiteit zeewater) - ACQ-410-DS
De IJkoplossing 52 mS maakt het mogelijk de EC-electrode voor zeewater op correcte wijze te ijken.
De 52 mS-oplossing is bijzonder geschikt voor de ijking van electroden van geleidbaarheid die in zeewater aquaria gebruikt worden.
De verpakking bestaat uit een flesje van 220ml.
 
Calibratievloeistof 240mV - ACQ-410-RX
De IJkoplossing 240 mV maakt het mogelijk de Redox-electrode (ORP) op correcte wijze te ijken.
De 240 mV-oplossing is bijzonder geschikt voor de ijking van redox electroden die zowel in zoet- als in zeewater aquaria gebruikt worden.
De verpakking bestaat uit een flesje van 100ml.
 

Top