AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & BelgiŽ

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  
Elektronica


AquaZone Plus Ozon Generator/Plus Redox Controller

De complete oplossing voor effectief en veilig gebruik van ozon in het aquarium. Bevat alle mogelijkheden van de AquaZone Ozonapparaten met de volgende extra's:
 • Controleert automatisch de ozonstroom volgens een vooraf ingestelde ORP
 • Gemakkelijk af te lezen verlichte digitale display
 • Gemakkelijk instellen van de ozonopbrengst en het gewenste ORP
 • Het huidige ORP wordt continu getoond in display
 • Veilig en gemakkelijk in gebruik
Ook verkrijgbaar als de AquaZone Deluxe, met bijgeleverde ORP Elektrode (ORP = Oxidatie Reductie Potentiaal)

AquaZone Ozon Generator
 • Ozonapparaat met een compleet bereik (50, 100 of 200 mg/uur) en variabele opbrengst
 • Gebruikt hoge frequentie schakeltechnologie
 • Speciaal ontworpen voor gebruik in een vochtige omgeving
 • Geen regelmatig onderhoud noodzakelijk
 • Te gebruiken in combinatie met alle Redox (ORP) controllers
 • Voldoet aan UL 1018

Air-Dryer (Luchtdroger)

U kunt de effectiviteit van Uw ozonapparaat op spectaculaire wijze verhogen door aansluiting van een Red Sea Luchtdroger aan de luchtinlaat. De Luchtdrogers zijn gevuld met silicaatbolletjes met een hoog absorptievermogen waardoor zij alle vocht uit de lucht verwijderen vůůr binnenkomst in het ozonapparaat. De bolletjes veranderen van kleur van fel blauw naar ondoorzichtig melkachtig wit wanneer zij verzadigd zijn van vocht. Het silicaat is opnieuw bruikbaar na droging in de oven of magnetron.


WaveMaster Pro

Constante en veranderende circulatiepatronen zijn van kritiek belang voor de voorraad zuurstof en voedingsstoffen in het aquarium. Deze stromingen helpen tevens afvalstoffen te verwijderen van delicate ongewervelden. Red Sea Fish Pharm wetenschappers hebben de WaveMaster Pro ontwikkeld om de natuurlijke golfbeweging van de zee, waaraan ongewervelden in de loop van miljoenen jaren gewend zijn geraakt, te simuleren. Deze eenheid om stromingspompen aan te sturen creŽert willekeurige, constant veranderende waterstromen in uw aquarium die vrijwel niet te onderscheiden zijn van die, in de natuurlijke omgeving van de ongewervelden.
De stromingen worden gedurende enkele minuten per keer gegenereerd. De WaveMaster Pro is ontworpen om maximaal 4 stromingspompen tegelijkertijd aan te sturen; ook kunt u slechts drie stromingspompen aansluiten en de vierde positie gebruiken voor de opvoerpomp.
Er zijn vier voorgeprogrammeerde programma's voor het zeewateraquarium en vier andere speciaal voor rifaquaria, variŽrend van een lichte golfbeweging tot een intense harde stroming. De vierde programmaknop schakelt willekeurig heen en weer tussen de vier standen waardoor een continu veranderend patroon ontstaat.
De eenheid heeft tevens een "slimme" voederknop, die voor rif- of gewone zeewateraquaria een andere functie heeft. In een rifaquarium schakelt deze knop de opvoerpomp gedurende 15 minuten uit (mits aangesloten op de vierde positie) zodat de ongewervelden tijd hebben om het voedsel tot zich te nemen voordat het weer uit het water wordt gefilterd. Tegelijkertijd zal ťťn van de stromingspompen blijven werken teneinde enige beweging in het aquariumwater te houden en het toegediende voedsel goed te verdelen. In de standaard zeewater instelling zal de voederknop de opvoerpomp niet uitzetten, maar wel alle stromingspompen (gedurende 15 minuten), zodat de vissen in het rustige water kunnen eten.
De WaveMaster Pro heeft tevens een nachtknop; hierdoor zal de kracht van de stroming met 50% afnemen gedurende 8 uur. Deze knop hoeft slechts ťťn keer geactiveerd te worden en werkt vervolgens volautomatisch.


Technisch gesproken

De natuurlijke biologische cyclus in een gesloten systeem zoals een aquarium, resulteert in de opbouw van ammoniak ten gevolge van afvalproducten in het water. Indien onbehandeld, kan het ammoniakgehalte stijgen tot een ongezond niveau. Het gebruik van ozon is een betrouwbare methode om gevaarlijk ammoniak te verwijderen uit aquaria. Ozon is een natuurlijke, zuiverende werkzame stof opgebouwd uit een onstabiele vorm van zuurstof (O3) en is een zeer sterk oxidatiemiddel. Het ORP (Oxidatie Reductie Potentiaal oftewel Redox potentiaal) is de maat van het oxiderend vermogen van water. Een laag ORP is indicatief voor een hoog (en ongewenst) gehalte van organische stoffen in het water. Indien correct toegepast op aquariumwater, doodt ozon bacteriŽn en andere schadelijke pathogenen (ziekteverwekkers) en breekt ammoniak en ander organisch afvalmateriaal af. Een van de meest zichtbare gevolgen van het gebruik van ozon als deel van de aquarium filtering is een kleurverandering van het aquariumwater va n een gelige gloed naar een gezond ogende, heldere, natuurlijke kleur. Excessief gebruik van ozon zal de delicate chemische balans in de samenstelling van het zeewater verstoren. Daarom is het aan te bevelen dat het ORP wordt gecontroleerd en gestabiliseerd binnen van tevoren vastgestelde grenzen.


Top

© 1998-2004 AquaHollandģ
Algemene voorwaarden
design & maintenance by DesignForceģ