AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & BelgiŽ

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  
Prizm


Hoog-efficiŽnte, hangende eiwitafschuimer

De Prizm superplatte hangende eiwitafschuimer werd speciaal ontwikkeld voor het kleine tot middelgrote huisaquarium. De Prizm steekt slechts 6 cm uit en wordt aangedreven door een externe pomp. De Prizm combineert een efficiŽnte 12-schoepige TurboJet lucht injector met Red Sea's convergerende-divergerende stromingstechnologie in de reactor kamer (patent aangevraagd), hetgeen resulteert in een buitengewoon goede afschuim prestatie.
De 12-schoepige lucht injector is speciaal ontwikkeld om een optimale verhouding tussen de water/lucht toevoer te genereren, waardoor een constante stroom van superfijne luchtbelletjes in een homogeen water/lucht mengsel wordt geproduceerd. De ingebouwde stromingsregulator maakt het mogelijk het afschuimen te optimaliseren voor alle aquarium omstandigheden.

Kenmerken:
 • Geschikt voor alle Zeewater- en Rifaquaria tot een inhoud van 400 liter
 • Presteert beter dan alle andere eiwitafschuimers in dezelfde klasse
 • Prestatie verhogende convergerende-divergerende reactor kamer met "drievoudige" lucht doorvoer
 • 12-schoepige "TurboJet" zuurstof injector - genereert een constante stroom van microbelletjes in een homogeen water/lucht mengsel
 • Stromingsregulator maakt optimalisering van het afschuimen mogelijk, aangepast aan alle aquarium omstandigheden
 • Externe waterpomp inbegrepen
 • Ultraplat, hangend ontwerp; slechts 6 x 23 cm
 • Ideaal voor zowel de beginnende, als de ervaren aquariaan
 • Gebruiksvriendelijke werking en installatie

Technisch gesproken

Convergerende-divergerende technologie
De unieke Prizm reactor kamer bestaat uit een convergerende opwaartse stroom in de 1e fase, gevolgd door een divergerende neerwaartse stroom in de 2e fase. De zich in doorsnede versmallende ruimte van de 1e fase veroorzaakt grote turbulentie en een verlengde contact tijd tussen de luchtbelletjes en het water. De zich in doorsnede verwijdende ruimte van de 2e fase dwingt de luchtbelletjes zich zowel met de stroming mee als tegen de stroming in te bewegen. De gecombineerde actie van deze 2 fases creŽert een proteÔnerijk, stevig schuim bij de kraag van de afschuimer.

Introductie
Binnenin efficiŽnte eiwitafschuimers zoals de Prizm of de Berlin wordt een groot contact gebied voor lucht en water gecreŽerd door zeer grote aantallen fijne luchtbelletjes in het zeewater te blazen en vervolgens water en lucht zo lang mogelijk met elkaar in contact te houden. Dit maakt het mogelijk dat proteÔne moleculen en andere organische stoffen zich hechten aan het oppervlak van deze luchtbelletjes. Wanneer de met proteÔne bedekte luchtbelletjes naar het wateroppervlak van de afschuimer rijzen ontstaat een proteÔnerijk schuim, dat in de verzamelbeker wordt gedreven door de constante toevoer van lucht.
Een eiwitafschuimer is dan ook een zeer belangrijk hulpmiddel voor het verminderen van de hoeveelheid opgelost organisch materiaal in het aquarium water. Dit materiaal bestaat uit proteÔnedeeltjes en ander afval dat wordt geproduceerd door de levende organismen in het aquarium en dat zich verzamelt in een laag van 1 molecule dik, daar waar water en lucht elkaar raken.
Eiwitafschuiming (ook wel schuimsplitsing of "foam fractionation" genoemd in het Engels) kan worden beschouwd als een vorm van mechanische filtering, aangezien het een fysiek proces is waarbij stoffen uit het water worden verwijderd zonder gebruik te maken van chemische of biologische actie. Terwijl een mechanisch of voorfilter grove deeltjes (zoals niet opgegeten voer) verwijdert, verwijdert een afschuimer zwevend of opgelost organisch afval en onzichtbare deeltjes uit het aquarium water.

Het echte voordeel van eiwitafschuiming ligt echter in het feit dat afval continu wordt verwijderd en daadwerkelijk wordt gescheiden van de waterstroom.

EfficiŽnte verwijdering van afval helpt om:
 • de hoeveelheid schadelijke zwevende bacteriŽn te verminderen
 • de gele verkleuring van het aquariumwater te verminderen
 • de opbouw van fosfaten en nitraten te verminderen, aangezien het afval onmiddellijk wordt verwijderd en dus niet in het biologisch filter wordt afgebroken tot fosfaat en nitraat
 • de ontwikkeling van smeeralgen of "flap" (cyanobacteriŽn) te voorkomen


Top

1998-2022 AquaHolland
Algemene voorwaarden
Privacy Beleid