AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & België

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  
Reef and Marine Success Supplements

Rif & Zeewater Succes Supplementen


Technisch gesproken

De Reef & Marine Success Supplementen zijn een complete serie aquarium supplementen voor zeewater- en rifaquaria, waaronder unieke producten voor de versnelde groei en ontwikkeling van koralen. De Succes Supplementen maken gebruik van ons unieke "Actieve Balans Consumptie" (ABC) proces dat het mogelijk maakt dat de organismen vitaminen en mineralen opnemen in de exact juiste ratio en proportie die zij nodig hebben. Door hun exacte ionenbalancering verzorgen deze supplementen een uitstekende waterchemie, zelfs wanneer de elementen worden opgebruikt.
Deze gebruiksvriendelijke supplementen zijn verkrijgbaar in doorzichtige flessen van 415 ml. met een 10 ml. schaalverdeling om het doseren te vergemakkelijken. Alle supplementen zijn samengesteld voor wekelijkse toevoeging aan het aquarium en zijn voldoende voor een totaal van 10.000 liter.


Calcium

In een rifaquarium is een constant hoog calciumgehalte noodzakelijk voor de groei van steenkoralen. Dit element moet regelmatig worden toegevoegd, aangezien het snel wordt verbruikt door de groeiende koralen en kalkalgen. Reef Success Calcium heeft geen invloed op de pH of de alkaliteit (buffercapaciteit) van het aquariumwater en kleine hoeveelheden zijn al voldoende om het calciumgehalte aanzienlijk te verhogen. Dit product bevat slechts natuurlijke componenten in een gebalanceerde samenstelling, waardoor het zelfs na langdurig gebruik de anionen balans van het zeezout niet zal verstoren. Calcium moet worden toegevoegd in combinatie met strontium, molybdeen en sporenelementen.


Strontium

Hoewel het slechts een secundair sporenelement in zeewater is, is Strontium essentieel voor de bouw van de kalkskeletten en de schelpen van koralen, weekdieren en vele andere ongewervelden. Strontium is slechts één van de elementen die constant aan het zeewater worden onttrokken door rifbouwende organismen en moet daarom regelmatig worden toegevoegd in combinatie met calcium, molybdeen en sporenelementen.


Molybdenum Molybdeen

Molybdeen speelt een vitale rol in de biologie van vele zee-ongewervelden, filterbacteriën en zeewieren. Het is onder andere een essentiele component van bepaalde enzymen die worden geproduceerd door de bovengenoemde organismen. Regelmatige toevoeging van dit sporenelement is noodzakelijk voor de gezondheid op de lange termijn van het ecosysteem van het rifaquarium. Molybdeen is slechts één van de elementen die constant aan het zeewater worden onttrokken door rifbouwende organismen en moet daarom regelmatig worden toegevoegd in combinatie met calcium, strontium en sporenelementen.


Iodine Jodium

Het sporenelement Jodium speelt een zeer belangrijke rol in de levenscyclus van ongewervelden, in het bijzonder van leerkoralen en schaaldieren, maar ook in die van vissen en zeewieren. Jodium verdwijnt snel uit het aquariumwater door eiwitafschuiming en nog sneller indien ozon wordt gebruikt.
Reef Success Iodine (Jodium) is samengesteld voor wekelijks gebruik om Jodiumtekorten in het rif en zeewater aquarium te voorkomen. Indien juist gedoseerd zullen leerkoralen verbeterde groei en optimale extensie vertonen.


CoralTrace Mengsel van sporenelementen ter bevordering van koraalgroei

Naast calcium- en bicarbonaat-ionen nemen koralen een hele serie secundaire sporenelementen op die deel uitmaken van de kristalstructuur van het koraalskelet. Onderzoeken hebben aangetoond dat, hoewel er kleine verschillen bestaan tussen de verschillende soorten, de algemene ratio van de sporenelementen en de verhouding tussen deze elementen en calcium redelijk constant is. CoralTrace is een wetenschappelijk samengesteld mengsel van sporenelementen, bereid in dezelfde verhoudingen als ze worden gebruikt door de koralen.
CoralTrace moet worden gebruikt in samenspel met Reef Success Calk voor een complete en gebalanceerde koraalgroei.


Calcium + 3 Calcium, Strontium, Molybdeen, Jodium

Calcium en Strontium worden gebruikt door koralen, andere kalkhoudende ongewervelden en zeewieren. Jodium en Molybdeen zijn essentieel voor de celprocessen van de aquariumbewoners. Deze elementen worden sneller verbruikt dan kan worden gecompenseerd door gedeeltelijke waterverversingen.
Calcium + 3 is de enige samengestelde calcium aanvulling die strontium, molybdeen en jodium op unieke wijze combineert, zodat geen kation of anion verschuiving optreedt wanneer het wordt toegevoegd aan het aquarium. Dit product zal de groei van steen- en leerkoralen en andere ongewervelden stimuleren.


Calk De ideale calcium aanvulling

Calk is het resultaat van ononderbroken onderzoek naar de groei van steenkoralen, met als doel de ontwikkeling van een superieur alternatief voor kalkwater, calciumreactors of calcium chloride supplementen. Calk vult op veilige en simpele wijze het door rifbouwende dieren gebruikte calcium en carbonaat aan; in de juiste proporties en in exact hetzelfde tempo waarin zij worden onttrokken aan het aquariumwater. De juiste hoeveelheid toe te dienen Calk wordt vastgesteld door het calciumgehalte en de alkaliteit van het water te controleren door middel van nauwkeurige testsetjes. Een Alkalinity Pro testset wordt gratis meegeleverd bij elke 500 gram Calk. Wanneer Calk gebruikt wordt in combinatie met reef Success Coral Trace worden alle elementen die worden gevonden in koraalskeletten verschaft in de juiste verhoudingen. 28 gram Calk, aan het aquariumwater toegevoegd in combinatie met de corresponderende hoeveelheid Coral trace, bouwt 10 gram koraalskelet. Een goed bevolkt 300 liter aquarium zal ongeveer 5 gram Calk per dag nodig hebben. Reef Success Calk heeft geen invloed op de pH en veroorzaakt geen andere ongewenste effecten. Eenvoudig in gebruik, eenvoudig te doseren, eenvoudig succesvol.


Coral Kit Koraal Set

De Success Coral Kit (Koraal Set) is een compleet assortiment van producten ontworpen/samengesteld om de juiste werktuigen te verschaffen voor gezonde koraalgroei en -propagatie voor de hobbyist. Gebaseerd op de Reef Success Calk bevat de Coral Kit het volgende:
Reef Success Calcium; 100 ml, voor de eerste aanpassing van het calciumgehalte
Reef Success Calk; 160 gram
Reef Success Coral trace; 100 ml.
Alkalinity Pro test set - alkaliteitmeting accuraat tot op 0.04 meq (milli-equivalenten)/liter
Calcium Pro test set - calcium meting accuraat tot 20 ppm
Calcium Standard Solution - Calcium Standaard Oplossing, ter verbetering van het gebruik van de Calcium Pro test kit.


Marine Success Supplements

Zeewater Succes Supplementen


Buff Zeewater pH buffer oplossing

De pH van natuurlijk zeewater is opvallend stabiel ten gevolge van de vrijwel onuitputtelijke voorraad van opgeloste buffers (vooral bicarbonaten), die pH veranderingen voorkomen.
In een aquarium worden de buffersubstanties opgebruikt door kalkalgen en ongewervelden en door de zure afvalproducten van de vissen. Een lage buffercapaciteit (alkaliteit) kan een plotseling pH-val mogelijk maken, hetgeen zeer gevaarlijk kan zijn voor alle organismen in het aquarium. Marine Success Buff bevat carbonaten en bicarbonaten van Natrium, Kalium, Calcium, Magnesium en Boor, gemengd in de verhoudingen van natuurlijk zeewater. Buff zal een hoge buffercapaciteit en een stabiele pH onderhouden.


Trace Sporenelementen

De sporenelementen die gevonden worden in natuurlijk zeewater spelen een elementaire rol in de levenscycli van zowel planten als dieren. Een tekort aan sporenelementen leidt tot een slechte groei van ongewervelden en macro-algen.
Marine Success Trace is wetenschappelijk samengesteld voor wekelijks gebruik ter aanvulling van de sporenelementen die in het aquarium door ongewervelden, algen en bacteriën zijn verbruikt of verwijderd door eiwitafschuiming of gebruik van ozon.


Green Secundaire- en sporenelementen voor zeealgen

Marine Success Green is een wetenschappelijk samengestelde verrijkingsoplossing die ijzer en mangaan bevat om de groei van macro-algen te stimuleren en onderhouden. Het verschaft tevens al de andere secundaire- en sporenelementen die benodigd zijn voor macro-algen zoals Halimeda en Caulerpa soorten. Deze algen verbeteren niet alleen het esthetisch aanzien van het zeeaquarium, ze spelen ook een belangrijke rol in het onderhouden van een stabiel ecosysteem door ongewenst nitraat en fosfaat uit het aquarium te verwijderen. Ze produceren tevens zuurstof en scheiden vitaminen af in het aquariumwater. Marine Success Green bevat geen nitraat of fosfaat.


Vita Vitaminecomplex voor zeevissen en ongewervelden

Marine Success Vita is een vitaminecomplex dat alle essentiële vitamines verschaft die ongewervelden nodig hebben. Hierdoor helpt het een goede gezondheid, vitaliteit, weerstand tegen ziekten en de felle kleuren van uw zeevissen te onderhouden.
Vita kan worden gebruikt door het aan het water toe te voegen om de groei van macro-algen en ongewervelden te stimuleren; het kan ook dienen als een voedsel supplement voor zeevissen.


Top

1998-2022 AquaHolland
Algemene voorwaarden
Privacy Beleid