AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & BelgiŽ

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  
Zeewater Laboratoria


pH / Alkaliteit

100 pH tests / 60 Alkaliteit (buffercapaciteit) tests.
Een stabiele pH is essentieel voor het welbevinden van alle aquariumleven. De eenvoudig toepasbare pH test meet waarden van 7.4 - 8.6. Buffercapaciteit is het vermogen van zeewater om zure afvalproducten van vissen op te nemen zonder pH verandering. Handhaving van een alkaliteit van 2.2 meq/Ltr. voorkomt een plotselinge pH-val. Controleer wekelijks de pH en alkaliteit. De buffercapaciteit kan verhoogd worden door een buffer oplossing te gebruiken zoals Marine Success Buff. (25ml. proeflesje bijgeleverd)


Ammoniak

45 tests voor zoet- en zeewater
Ammoniak is giftig voor vissen en wordt door gevormd door uitscheidingsproducten van vissen. Een goed ingewerkt biologisch filter, met levende koloniŽn nitrificerende bacteriŽn, zet ammoniak om in nitriet en daarna in nitraat, wat minder schadelijk is.
Het regelmatig testen op ammoniak geeft een goede indicatie of het biologisch filter in evenwicht is met de (vis)bezetting van het aquarium.
De test bevat een omrekentabel om de concentratie giftig ammoniak (NH3) te berekenen.
Deze test wordt niet beÔnvloed door chloor verwijderaars of andere soortgelijke chemicaliŽn.


Nitriet

80 tests voor zoet- en zeewater
Nitriet is een tussenproduct in een biologisch filter, waarin koloniŽn nitrificerende bacteriŽn leven, die het giftige ammoniak wat gevormd wordt door de afvalproducten van vissen via nitriet omzetten in het beduidend minder giftige nitraat.
Regelmatig testen op aanwezigheid van nitriet geeft een goede indicatie of het biologisch filter goed functioneert en in verhouding is met de aquarium bevolking.
De test toont 0,05 tot 10 ppm nitriet (NO2- ion) aan.


Nitraat

60 tests voor zoet- en zeewater
Nitraat is het minder giftige eindproduct van biologische filtratie, waarbij levende kolonies nitrificerende bacteriŽn ammoniak omzetten in nitraat. Het giftige ammoniak wordt gevormd door uitscheidingsproducten van vissen en rottend voedsel.
Ongewervelde dieren hebben water nodig met een laag nitraatgehalte. Zowel zee- als zoetwatervissen vertonen stress bij hoge nitraatwaarden en zijn gevoeliger voor infecties.
Nitraat wordt verwijderd door gedeeltelijke waterverversingen met nitraatvrij water.
Wekelijks testen op nitraat geeft aan wanneer het water ververst moet worden.
De test meet erg lage nitraatwaarden van 2.5 tot 100 ppm (NO3 - ion)


Calcium

60 eenvoudige titratie tests (accuraat tot 50 ppm)
Calcium is een essentiŽle component in koraalskeletten en wordt daarom snel verbruikt in het aquarium. Om gezonde groei van koralen te waarborgen moet het natuurlijke calcium gehalte gehandhaafd worden. Test wekelijks. (incl. 25ml. Reef Success Calcium supplement)


Calcium Pro

25 professionele titratie tests (accuraat tot 20 ppm)
Geavanceerde calcium titratie test voor de gevorderde zee-aquariaan.


Fosfaat

60 Tests voor zoet- en zeewater
Fosfaat wordt gevormd door uitscheidingsproducten van vissen en rottend visvoer. Hoewel niet giftig voor vissen zal een hoge fosfaatwaarde de groei van ongewenste algen bevorderen waarbij deze de lagere dieren kunnen overwoekeren en uw aquarium een lelijk aanzien geven. Fosfaat wordt verwijderd door gedeeltelijke waterverversingen met fosfaatvrij water. Wekelijks testen op fosfaat geeft aan wanneer het water ververst moet worden.
De test meet waarden van 0.1 tot 3.0 ppm fosfaat (PO43- ion).


Koper

55 tests voor leiding- en zeewater
Koper is een standaard behandeling tegen zeewater parasieten als witte stip (Cryptocaryon en Oodinium). De test meet het niveau van ongechelateerd (vrij Cu2+) koper dat gehandhaafd moet blijven om effectief te zijn. (incl. 25ml. Paracure voor 2 complete (10 daagse) behandelingen. De test kan ook gebruikt worden om leidingwater te testen.
Paracure - een vloeibare koperbehandeling (vrij Cu2+) tegen de meest voorkomende mariene visparasieten. Bevat 8 complete (10 daagse) behandelingen voor een 40 liter aquarium.


Silicium

50 tests voor zoet- en zeewater
Silicium is aanwezig in leidingwater en in veel aquarium supplementen. Grote hoeveelheden silicium bevorderen de groei van ongewenste diatomeeŽn (microscopische bruine algen) in het aquarium. De test kan gebruikt worden om de bron van de silicium vervuiling op te sporen of als voorzorgsmaatregel door alle substanties te testen die in het aquarium gebruikt worden.


Opgelost Zuurstof

60 tests voor zoet- en zeewater
Aquariumbewoners verkrijgen hun zuurstof uit het water en daarom is het essentieel dat we zorgen voor natuurlijke zuurstofwaarden in het aquarium. Teveel dieren of slechte filtratie of doorluchting zijn onder meer oorzaken van een laag zuurstofpeil in het aquarium waardoor de dieren veel stress ondervinden. Het regelmatig testen van het zuurstof niveau helpt om een gezond aquarium te handhaven.


Rest Ozon

100 tests
Ozon wordt vaak gebruikt als onderdeel van zeewater (en vijver) filtratie en is een effectieve methode om afvalproducten af te breken. Over-ozonisatie kan echter de samenstelling van zeewater beÔnvloeden en schadelijke bijproducten veroorzaken.
Regelmatig testen op aanwezigheid van deze bijproducten helpt om ozon veilig te gebruiken.
(incl. 25ml. Reef Success Jodium supplement aangezien ozon dit verwijderd)


Marine-Lab

Totaal test kit voor het zeeaquarium.
Bevat testen voor: pH, Alkaliteit, Ammoniak, Nitriet en Nitraat, plus 25ml. Marine Success Buff supplement.


Reef-Lab

Totaal test kit voor het rifaquarium.
Bevat testen voor: fosfaat, nitraat en Calcium, plus 6 x 25ml. Success supplementen:
Calcium, Strontium, Molybdeen, Jodium, Sporenelementen en Green.


Technisch gesproken

Red Sea Test Laboratoria worden geleverd in een unieke verpakking die tevens dienst doet als testopstelling. De ver uiteenlopende kleurgradaties van de kleurenschaal zijn ontwikkeld voor makkelijke uitlezing van de testresultaten. Elke testset wordt geleverd met instructies over hoe- en wanneer de test uitgevoerd moet worden en aanbevelingen over aquarium onderhoud in het algemeen.
Op de nauwkeurige kleurenschaal staan eenvoudig te volgen grafische testinstructies.


Top

1998-2022 AquaHolland
Algemene voorwaarden
Privacy Beleid