AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & Belgiė

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  
Zoetwatersubstraat


FloraBase

Substraat voor het beplante aquarium

In de natuur gedijen waterplanten daar, waar de rivier- of meerbodem een regelmatige aanvoer van de mineralen en organische substanties verschaft die noodzakelijk zijn voor de vitaliteit van de planten, en waar de samenstelling van de bodem het de planten mogelijk maakt goed te wortelen.
FloraBase is een gepatenteerd, wetenschappelijk samengesteld substraat gemaakt van natuurlijke, op vulkanische as gebaseerde aarde, met andere mineralen gesinterd tot een zachte, poreuze, granuleuze structuur.
FloraBase bevat al de voedingsstoffen die planten nodig hebben voor een goede ontwikkeling en garandeert ideale (natuurlijke) omstandigheden voor blijvende plantengroei. De zachte, poreuze structuur wordt gemakkelijk doordrongen door groeiende wortels en verankert de planten aan het substraat terwijl het tegelijkertijd rechtstreekse toegang biedt tot alle benodigde voedingsstoffen. De poreuze structuur laat ook toe dat voedingsstoffen worden vrijgegeven aan het omringende water zodat tenminste gedurende de eerste zes maanden van gebruik geen extra bemesting noodzakelijk is.
FloraBase is tevens een excellent filter medium in combinatie met een bodemfilter. De unieke structuur van de FloraBase korrel stelt het in staat drijvende substanties actief te absorberen, waardoor troebelheid uit het water worden verwijderd.
FloraBase functioneert tevens als een pH buffer en onderhoudt een stabiele pH tussen 6.5 en 7.0, de ideale waarden voor bijna alle waterplanten.
Een zak van 5.4 kg FloraBase levert de juiste hoeveelheid substraat voor een aquarium van 40 liter.


Technisch gesproken

Gezonde plantengroei in een aquarium is afhankelijk van de aanwezigheid van geschikte belichting, opgeloste kooldioxide, tropische temperaturen tussen 23 en 27°C, een stabiele pH tussen 6.3-7.0, zacht water met een GH van minder dan 8° hardheid en voldoende voedingsstoffen.
Red Sea's productenlijn voor het beplante aquarium omvat een geavanceerd substraat materiaal, voedingssupplementen en test setjes om de aquarium condities accuraat te controleren.


Top

1998-2022 AquaHolland
Algemene voorwaarden
Privacy Beleid