AquaMemolux

De digitale TL-dimmer in formaat van een tl-starter.

Meer info...

RedSea

AquaHolland is distributeur van RedSea voor Nederland & België

Meer info...

PH-Redox Stuurapparaat

voor zowel pH- als Redoxwaarden. Kan uitgerust worden met zowel pH electrode als Redox electrode. Voor aansturing en regeling van een magneetventiel, van elke CO2 installatie en van elk merk.

Meer info...
  
Zeewater- en Rifaquaria


Alle zeewaterorganismen hebben zich ontwikkeld in, en zijn aangepast aan, het natuurlijke milieu zoals dat gevonden wordt in de zee, en in het bijzonder op het koraalrif.
Hoewel het zoutgehalte van zeewater varieert per geografische locatie, bevat al het natuurlijke zeewater meer dan 70 chemische elementen in een wereldwijd opmerkelijk constante verhouding.
Het doel van iedere zeeaquariaan is het creëren en onderhouden van een stabiel kunstmatig milieu dat het natuurlijke milieu zo dicht mogelijk benadert. Correcte filtering, geschikte belichting, uitgebalanceerde bevolking en een juist voedingspatroon, zijn hierbij essentiële factoren; maar de basis van ieder succesvol aquarium is het water zelf en het onderhoud van de delicate chemische balans van dat water.
Een consistente waterchemie wordt bereikt door:
a) gebruik van kunstmatig zeezout dat natuurlijk zeewater zo dicht mogelijk benadert
b) regelmatige controle van de chemische parameters van het water, gebruikmakend van gebruiksvriendelijke en betrouwbare testsetjes
c) toevoeging van sporenelementen (wanneer deze zijn opgebruikt door de dieren of verwijderd ten gevolge van filtering) zonder de natuurlijke ionenbalans te verstoren
d) wekelijks 10% van het totale watervolume te verversen


Red Sea Zout

Red Sea Zout is een hoge kwaliteit zeezout dat beroemd is geworden door een gunstig effect op ongewervelden. Het wordt op grote schaal en wereldwijd gebruikt door grote publieksaquaria wegens de consistent uitmuntende prestatie. Het voorkomen van uw aquarium na een waterverversing met Red Sea Zout is het beste bewijs van de kwaliteit van ons product.

Red Sea Zout is uniek temidden van alle andere zouten wegens zijn compleet natuurlijke eigenschappen. Recentelijk heeft er een gestadige verschuiving plaatsgevonden van "artificiële", over-geraffineerde en chemisch verrijkte producten naar "natuurlijke" producten, "rechtstreeks gewonnen uit de natuur" met zo min mogelijk technologisch ingrijpen.
Coral Reef Red Sea Zout wordt gewonnen uit de Rode Zee en is het meest natuurlijke kunstmatige zeezout op de markt, waarvan tenminste 87% van het ruwe materiaal onttrokken wordt aan natuurlijke waterbronnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zonverdampingstechnieken.
De Zouten die gebruikt worden om Coral Reef Red Sea Zout te produceren bevatten reeds sporenelementen in dezelfde verhouding als gevonden wordt in natuurlijk zeewater. Tests in ons laboratorium hebben een significant verschil in groei van koralen aangetoond bij gebruik van "natuurlijk" zeezout tegenover zogenaamd "chemisch puur" zeezout in de samenstelling van Red Sea Zeezout.

Speciale kenmerken van Red Sea Zout
  • Een enkelvoudige, chemisch gebalanceerde formule om ook de meest delicate vormen van onderwaterleven te ondersteunen
  • Bereikt een stabiel, natuurlijk pH niveau kort na het mengen
  • Bevat geen nitraten of fosfaten
  • Wordt geproduceerd in kleine partijen tegelijk om verzekerd te zijn van een homogene samenstelling
  • Iedere partij wordt biologisch en chemisch getest op kwaliteit
  • Beschikbaar in een groot bereik van individuele verpakkingen
  • Geschikt voor zowel een kleine waterverversing als het vullen van een compleet nieuw aquarium
  • Kan gemengd worden tot ieder gewenst zoutgehalte
  • Geschikt voor zeevissen en ongewervelden uit iedere zee en oceaan

Technische gegevens

1 kg opgelost in 30 liter R.O. (Reverse Osmosis/Omkeer Osmose) water op een temperatuur van 25°C zal de volgende zeewater oplossing geven:

Soortelijk Gewicht 1.021
pH 8.4 (na 2 uur mengen of beluchten)
Alkaliteit 2.2-2.5 meq (milli-equivalenten)/liter

Het calciumgehalte van Coral Reef Red Sea Zout is zodanig vastgesteld dat het na oplossing in normaal kraanwater 380-425 ppm calcium bevat (afhankelijk van het calcium niveau van het kraanwater), zonder bezinking en het daardoor veroorzaakte verlies van sporenelementen.


Top

1998-2022 AquaHolland
Algemene voorwaarden
Privacy Beleid